Wednesday, May 25, 2011

memikirkan masalah dunia


setting:
semasa berjalan melepasi rumah salah seorang jiran yang ada membela 5 ekor kucing. kucing2 beliau semua 'cool' bangat. lepak atas motor, depan tingkap..etc.etc.etc.

me : 'bila kita nak singgah rumah uncle tu, maen2 dengan kucing dia?'


dila : ' laen kali la. setakat ni, kita say 'hi' je dulu. bile dah dua tiga kali 'hi'..baru kita mintak nak pegang kucing dia.'


me : 'owh..mcm tu eh..betul jugak. kita buat2 mesra dulu kan..'
' eh, kau pernah terbayang tak, macam mane kalau kucing tak jadi haiwan peliharaan manusia.? semua kuciing duduk dalam hutan. tidur atas pokok. ada warna oren,putih, kelabu,tompok2. ..macam tak sesuai kan? sebab selalunya binatang yang dalam hutan muka dorang serupa, contohnya monyet ngan tupai. dah la kucing manja mengada- ngada...... camane nak carik makan?'



dila : 'ntahnye..dah la kucing aku demand, makan nak mewah2 je'


me
: 'aku tak boleh bayangkan kucing parsi bulu kembang buat muka ganas, nak tangkap tupai'



the end.



anda2 pernah terfikir ke semua tu?





gambar dicuri dari : kittyscradle.com

5 comments:

akMaLdacOsta said...

hahaha. kucing oren. suka kucing ek ? sama la. tgk ni http://rock-a-byee-baby.blogspot.com/2011/03/bagilah-makan-kat-binatang.html

bukanputeriraja said...

respect la!

ameen said...

kreatif dan kritis.

LaiLa said...

haha. comel kucing kat atas tuh. macam kucing eu yang suka stare kat aku pagi2 time subuh. scary. -_-

bukanputeriraja said...

ameen : sbb tu bole jadi lawyer...

lela :scary eh?meh pos kucing eu kasik pada saya