Sunday, July 25, 2010

REVENGE

Revenge. Itulah tajuk cerita yang dihasilkan oleh kumpulan kami.
Tahniah la Ms Prem sebab anda sudah berjaya memaksa sekumpulan pelajar undang2 untuk menghasilkan sebuah cerita fantasi. bukan la fantasi. Creative writing la konon. Pastu suroh present pulak tu.

Punye la rumit proses nak mereka cerita ni. Ade je yang tak setuju.Asik2 gadoh. Pastu gadoh lagi dan lagi. Lalu, beta menggunakan kuasa veto beta. Beta paksa ahli2 kumpulan beta untuk menggunakan idea beta. Best ke tak best, belakang kira. janji siap!
Haih..pastu, kebetulan dapat ahli2 kumpulan yang x berapa pandai melukis.
Laalu, terhegeh-hegeh la kami menghasilkan lukisan2 yang menyedihkan ni. Tak sangka pulak ade group effort gila buat presentation guna Movie Maker. Tak pon, ade yang edit2 gmbr guna photoshop ke adobe illustrator ke bende ntah. Aduh, rase 'rendah diri' giler bile beta cume gune Paint je. (mak aii,..malu eh). Lalu dipersembahkan gune powerpoint.

Tapi , ok la.. at least cerita group beta ni sume org bole layan, xde la syok sendirik sangat..wihaaa..

haa..kat bawah ni versi yang dah diringkaskan.marilah layan bersama. ;p



Ini. professor N. Professor N bercita-cita nak mencipta "Time machine". Ini adalah kerana Professor N rase die hampeh giler sebab x pernah cipta ape2 yang berguna.


Professor N dah ade cukup idea dan maklumat. Tapi prof N x cukup duit.
Nak pinjam bank asik kene reject.
Nak gadai rumah, takot bini marah.
Lalu... Prof N kene carik cara laen nak dapat duit.






Satu hari prof N nampak iklan.
Paham2 la. Iklan Ah Long Bukit Beruntong.


Prof N pon pinjam duit dari Ah Long.



Dipendekkan cerita, selepas time machine siap, Prof N x mampu nak bayar...



Prof N dibunuh oleh ah long.
dan ' time machine' yang diahasilkan oleh prof n telah dirampas oleh ah long.
Tapi ah long bodoh. ah long tak tau nak gune time machine tu. die simpan je buat pameran.





Bukan setakat bunuh prof N. ah long itu telah mengahwini Melati, anak perempuan prof N sebagai ganti rugi.
Anak prof N sangat sedih. Dia benci ah long itu sangat2.




Tetapi, melati tetap melayan ah long itu dengan baek.
hari2 Melati masak sedap2.
Inilah menu yang dimasak oleh Melati setiap hari. Ni baru breakfast. Belom lunch lagi.




Akibat kelazatan masakan Melati, ah long itu menjadi semakin gemok.. gemOK..geMOK..GEMOK... dan GEMOK lagi..




Satu hari, Melati menawarkan untuk ajar ah long gemok itu cara2 untuk menggunakan 'time machine' ciptaan arwah ayahnya. Sebenarnya, Melati ada niat tersembunyi.

Apabila Melati menunjukkan cara2 untuk menghidupkan ' time machine ' itu, melati telah menyepak ah long gemok ke dalam time machine . lalu ah long gemok
dihantar ke masa yang lalu.





ke zaman DInosour..!!



Kerana ah long gemok itu sangat gemok, dia tidak mampu untuk berlari apabila dikejar oleh dinosour.
Lalu ah long pon telah dibaham dinosour.





R.I.P
Roh prof N pon menjadi tenang.





THE END.



(adakan cerita ini sangat sedih?)
p/s: kalu korg perasan, gmbr prof N yg same telah di'recycle' berulang-ulang kali untuk babak2 yang berlainan. crop dan tampal saje!







nota sayang: Thanks to Caleb, Nina, Syak, Tan and me!



5 comments:

LaiLa said...

cehs...
terima kasihla coz cakap group aku effort gila wat movie maker..
lalala~ walaupun it sounds so sarcastic, tapi kami bangga! hahahha

no offences!

bukanputeriraja said...

org puji...
smbil2 nak merendah diri

Anonymous said...

haha. puteri that sounds sarcastic :)
LOL

bukanputeriraja said...

anon: oh.. really? next time i'll try to sound nicer =)

Anonymous said...

at least someone wasn't being forgotten